dimecres, 21 de novembre del 2007

El Gourmet de les editorials

Hi ha una pàgina web, anomenada The Philosophical Gourmet, que ens és ben útil als filòsofs. En ella, periòdicament, es fan informes i s’estableix un ranquin de les millors revistes de filosofia, els millors departaments (de quines universitats), etc. Com dic, una eina ben útil.

Algú sap si hi ha res equivalent per als escriptors? Una pàgina que informe els publicandos de les característiques de les editorials. Si n’hi ha cap o si algú la fera, no sap el favor que ens podria fer a tots. Seria una mina. Quants disgusts, temps i diners no ens podria estalviar! Compte amb l’editorial X, que no paga! Espai amb l’editorial Y, que no distribueix ni a la llibreria d’enfront! Atenció a Z, que fa signar contractes abusius! O, a l’inrevés: si pots, publica a tal editorial, et tractaran ben bé; tal altra té una distribució excel·lent i paga puntualment. El millor lloc per publicar tal tipus d'obra és...; etc., etc., etc. Certament seria una tasca cívica ben saludable i higiènica.

Podríem col·laborar tots una mica, aportant la informació que tenim. Mira!, fet i fet, us convide a moure-ho. Podeu començar per ací. Alguna informació de profit? Si se n’arreplegara prou i amb suc, podria fer un arxiu específic. Tantes anècdotes desagradables que hem patit podrien ser compartides per tal d’evitar que altres passaren pel mateix calvari que alguna volta hem recorregut.

Per què no fem el Gourmet de les editorials!