divendres, 12 de març del 2010

Va de principis

Qui més principis té, més voltes els traeix; per pura lògica.

Tenir molts principis és un abonament segur a la hipocresia.

Hi ha qui té tans principis que en fa servir uns o altres segons li convé.

Qui en té pocs i els traeix, no té principis.

Qui té sempre els principis a la boca no és de fiar.

Principis: tin-ne pocs, tin-los bons, i tin-los clars.

6 comentaris:

Clidice ha dit...

en la mesura hi ha la saviesa :) genial :)

Jesús Párraga ha dit...

Moltes vegades els principis són només una excusa per incomplir la llei.

Ludwig Voltaire ha dit...

Estic d'acord, encara que també pense que caldria afegir que els pocs principis que hi ha que tindre, mai deurien ser absoluts. Pense que, com deia Montaigne al principi del llibre segon dels assaigs:

"La cualidad dominante en los hombres es la inconstancia; la cualidad contraria rara vez se ve en ellos; quien los juzgare al por menor, menudamente se acercará más a la verdad. Es difícil encontrar en toda la antigüedad una docena de hombres que hayan dirigido su vida conforme a principios seguros, lo cual constituye el fin principal de la filosofía;"

Jesús Párraga ha dit...

Estic pegant-li voltes a això del principis i no ho acabe d'entendre. No sé si jo en tinc d'això. Supose que "principi" vol dir alguna cosa com "norma moral de caràcter general a la que ajustem el nostre comportament". Si és així (i deixant de banda l'imperatiu categòric que, com saps, per a mi és "sigues sempre condescendent amb tu mateix") els meus pares m'han inculcat dos principis bàsics. Ma mare sempre m'ha dit "haz el bien y no mires a quien" i món pare (qepd) "Tú siempre en tu sitio. Que nadie pueda decir que no cumples con tu obligación" Vull entendre que aquests són els meus principis... Déu meu la de voltes que els he traït!

Sergi ha dit...

Ja deia Fuster que "al capdavall, per a circular per la vida, no calen massa conviccions [llegiu "principis"]. N'hi basten tres o quatre. Només."

Anònim ha dit...

Jo sempre que algú parla de principis recorde la frase de Groucho Marx..."estos son mis principios y si no te gustan..tengo otros"
Records d'un antic alumne