dijous, 3 de juny del 2010

Un altre aforisme i un comentari

Els joves no comprenen que es faran vells. Ho saben, sí, però no ho senten.

Comentari: "Fer-se vells" o "joves" (i la disjunció no és exclusiva) es poden substituir per moltes altres coses i el dictum també valdrà.

6 comentaris:

Jesús Párraga ha dit...

Val a dir que "saber" sense "sentir" és "no comprendre"? O, a l'inrevés, que "comprendre" és "saber" i "sentir"? Perdona'm, Tobies, però estic estudiant Heidegger i la meua salut mental fluixeja. Ho sé, ho sent... però no sé si ho comprenc.

Lluís Bosch ha dit...

Jo treballo amb joves o molt joves cada dia. Vull dir que sóc mestre de primària. Amb el temps descobreixes que mesurem i entenm el temps de forma molt diferent. El temps és un problema per als adults, prò no per als joves. Ells són esl amos del temps, i la síntesi no s'ha resolt des dels temps dels grecs antics, que deien el mateix que nosaltres sobre les qüestions generacionals. No cal donar-li més voltes.

Vista Parcial ha dit...

Jesús: Ho sent, però no comprenc per què no ho saps. Deu ser Heidegger!

Lluís: Gràcies pel comentari i benvingut al blog. El meu ofici és donar-li voltes a les mateixes coses que els grecs antics.

Guillermo Bell ha dit...

Pues yo trabajo con viejos o muy viejos cada día. Y curiosamente ellos tampoco comprenden que se han hecho viejos. Lo saben, sí, y lo sienten, más todavía. Pero no lo comprenden.
Probablemente sea la diferencia entre un problema filosófico y un problema neurológico. O no.

Jesús Párraga ha dit...

A lo mejor sólo es un problema semántico.

Guillem ha dit...

http://mesenlladelcapital.blogspot.com/2010/06/per-comencar.html