dimecres, 23 de març del 2011

Frege

Conten que Frege no deia res si no estava absolutament cert. Segur que parlava molt poc i que, ben sovint, després se'n penedia.

14 comentaris:

Jesús Párraga ha dit...

També tinc entés que pràcticament només parlava de matemàtiques, com el Don Juan de Molière: "Je crois que deux et deux sont quatre, Sganarelle, et que quatre et quatre sont huit."
Ja m'he acabat el teu llibre, Tobies. Et dic ben sincerament que m'has deixat impressionat

Vista Parcial ha dit...

Sí, m'imagine que només parlaria d'això, perquè d'aixó en sabia.
Gràcies, supose.

Jesús Párraga ha dit...

No m'he expressat clarament: el teu llibre em sembla d'una qualitat literària molt, molt estimable que es fa evident en la capacitat per a recrear un món, una èpòca, uns caràcter personals que per a sí volgueren molts novel·listes "professionals" i d'una capacitat de commoure el lector (si més no aquest lector) envejable.

Vista Parcial ha dit...

Gràcies fregeanes, doncs, per aquestes paraules tan amables. M'alegre molt que t'haja agradat.

Anònim ha dit...

Tobies, no sabes cuánto me alegro de encontrarte en la blogosfera. El libro no me lo pierdo ¿está dsisponible en versión e-book? (para mí más fácil de conseguir). Si no, lo busco en mi próxima visita a España (la semana que viene, por cierto). Un abrazo.

Enric Senabre ha dit...

El pobre Frege no diria ni piu, ingenu, és millor parlar molt perquè així ningú nota quan t'equivoques. És la tècnica que utilitzem els blocaires, no? La sobreinformació com estratègia de desinformació. Ja, ja

Vista Parcial ha dit...

Caramba, Sara, ¡qué alegría y cuanto tiempo! Me alegro mucho de saber de tí. A ver si hablamos, mándame un mail, please.
El libro no está en versión e-book. Y si no lo encuentras, dímelo y te haré llegar un ejemplar.
Ha sido una sorpresa muy agradable que me enviaras este mensaje. Un abrazo.

Vista Parcial ha dit...

Potser, Enric, potser. A més, a força de parlar i parlar,tal vegada acabem dient alguna veritat.

Jesús Párraga ha dit...

Bah! Dir veritats és molt fàcil. Heus ací una: "Davant de ma casa ara mateix està plovent".
:)

Anònim ha dit...

això és veritat quan tu ho escrivires, però ara que ho llegesc jo, potser no ploga i, per tant, l'enunciat ja no és vertader.

Jesús Párraga ha dit...

Anònim, allò que dius... és veritat.

Anònim ha dit...

Bueno, el lenguaje tiene otras funciones aparte enunciar proposiciones, aunque es verdad, no me imagino yo a Frege como un hombre demasiado hablador...

Jesús Párraga ha dit...

"Frege -contaba Wittgenstain, que le había visitado algunas veces- no hablaba nunca más que de lógica y matemáticas; si yo empezaba a hablar de otro tema, me cortaba con una frase cortés y en seguida volvía a llevar la conversación a la lógica y la matemática"

De la "Introducción" a "Estudios sobre semántica", ed. Orbis.

:)

Anònim ha dit...

Jo, como para irse a tomar unas cervezas con el tipo! Creo que para esto preferiría la compañía del excéntrico Ludwig, aunque tampoco estoy demasiado segura! ;)