dilluns, 2 de juny del 2008

Solució al retrat de família nº 1


Una cosa que no heu tingut en compte ningú dels que heu contestat és que qui parla, qui fa la presentació del personatge del retrat és Ben Mirat. Ho dic pels embolics que es feu amb si és el sogre o el marit o qui siga. El punt de referència és doncs, Ben Mirat i això aclareix el sexe de la persona presentada.
D’aquesta manera, les solucions són:

A: El pare de Ben Mirat.

El fill de l’home del retrat és el pare del fill de qui parla. Com que ell (Ben Mirat) és el pare del seu fill, l’home del retrat és son pare. Això de ser fill únic era per que rimara i per despistar.

B: El fill de Ben Mirat.

El pare de l’home del retrat és el pare del fill de Ben Mirat. Per tant, l'home del retrat és el fill de Ben Mirat.

Ho torne a dir, són fàcils, però fan pensar una estoneta. En el proper retrat de família tindré en compte l’observació d’Aristófanes i serà d’una dona. Ja vaig dir que aquests dos eren clàssics i el responsable és el seu inventor (o inventora). Fins el proper, doncs.

2 comentaris:

Aristófanes ha dit...

Pues es cierto que no me di cuenta de que hablaba Ben Pensat, pero el caso es que el B no me queda claro que sea Ben Mirat. Hay algo de lo que no me entero...

Dejando de lado lo de los hermanos, B decía: "el pare d’aquest home és el pare del meu fill" Eso quiere decir que el padre de B es el padre de mi hijo, ¿no? Y por lo tanto B tendría que ser mi hijo, digo yo.

Visto lo visto, me deprime la pragmática en todas sus vertientes...

Vista Parcial ha dit...

Gràcies, Aristófanes, per la correcció. Ho tenia ben clar quan vaig posar l'endivinalla, però no sé que m'ha passat quan he posat la solució. Jo sol m'he embolicat. Gràcies, tens raó i ja està corregit.