dijous, 18 de setembre del 2008

On he estat?

Si he estat tant de temps abasent ha sigut, a banda d’allò de la Universitat d’Estiu de Gandia, que tots coneixeu a que ho vaig anunciar (encara hi és l’anunci) ací al blog, perquè vaig haver d’impartir un “Seminario de maestría” a un país que us convide a endevinar. Després donaré pistes. Abans, però, vull dir-vos que l’experiència de Gandia va ser ben plaent i que em va donar ocasió de conéixer personalment Emili Morant i Marta Insa, o Marta Insa i Emili Morant (que tanto monta, monta tanto i segons l’ordre alfabètic es seguisca pel nom o pel cognom). Si ja els seus escrits em semblaven admirables, coneixer’n la font no sols no em va decebre (cosa que de vegades passa), sinó que em va fer palesa la causa de le qualitat dels textos.
Sí, aquest estiu vaig haver de viatjar per tal d’impartir aquell seminari. Vaig viatjar a l’hivern i sobretot vaig fer possible una obsessió que darrerament m’acompanya: viatjar en el temps, fer vius els fets recordats, vaig tornar, en molts aspectes, als anys 70. Ja que hi era allí, ben aprop d’un altre país (una ciutat, en realitat), vaig aprofitar per visitar-lo també. I ara va una pista important: l’avinguda principal de la capital de cadascun d’aquests països té per nom una data de juliol, al país en el qual vaig impartir el seminari, la data és just el doble de la de l’altre país, però aquesta segona avinguda és set vegades més ampla que la primera. Una altra cosa: al país on vaig romandre la major part del temps vaig veure balenes. On he estat?

4 comentaris:

Emili Morant ha dit...

Espere que et sentires a gust a Gandia, és un bon invent això de la Universitat d'Estiu. Però en tot hi ha "classes": mentres jo anava convencent-me poc a poc que el discurs inaugural de la vicepresidenta del govern li l'havia escrit algú de catedràtic en amunt, Tobies, a qui teníem just a la vora, ja estava més o menys endevinant QUI era el negre de luxe en qüestió... :-)))

No puc participar en el joc del país que proposes, perquè crec recordar que me'l vas dir.

ginjol ha dit...

I què? Bé, per l'Uruguai? A Montevideo hi ha l'avinduga 18 de juliol, i molt a prop, està Buenos Aires, on hi ha l'avinguda 9 de julio. Que era al con sud estava clar, per allò de l'hivern. La resta és només una qüestio de navegar una mica pel google. Viste?

Vista Parcial ha dit...

Molt bé, Urbà. Això de Google és ben útil. Ja dic jo en Vista Parcial (perdò, en Paraules i idees, hauré d'acostumar-me), tot i que en un altre context, és clar: "simular erudició és avui, gràcies a Internet, una cosa bastant més fàcil que no era fa uns anys".
Vinc ara ara de la llibreria Tirant lo Blanch de comprar "Plagis". No el tenien a la taula de novetats. L'he demanat, n'han tret cinc: un per a mi i quatre per a posar-los a la taula. Ja hi és visible, doncs.

ginjol ha dit...

Gràcies Tobies, per comprar-ne un i per fer posar els altres damunt de la taula on es poden veure.
Una abraçada.