dilluns, 22 de setembre del 2008

Retrat de família nº 6

Per a compensar, us propose tot seguit un nou retrat de família. Aquest té dues solucions: una, diguem-ne, normal i una altra malintencionada. Ja direu. Qui parla, ara sí, és Llúcia Guaita, i diu:

Si aquesta dona tinguera un fill,
jo seria la seua tia.
Casada ni sóc ni estic
i aquesta dona ni és germana meua ni mia.

Qui és la dona del retrat?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola, Tobies,

en primer lloc, volia dir-te que vaig estar encantada de conèixer-te en persona. En segon lloc, contenta de tornar a llegir-te en la xarxa. I en tercer lloc -quanta feina!- anar a per la solució del retrat de família:

L'explicació m'ha portat a dos reaonaments possibles:
1.- En primer lloc, Llúcia diu que no és ni està casada. Però podria haver-ho estat, i ara ser, per exemple, vídua. Per tant, la germana del marit mort pariria un xiquet que seria el nebot de Llúcia.
2.- La segona explicació és més enrevessada: Llúcia diu que "si aquesta dona tinguera un fill, jo seria la seua tia". En principi interpretem que seria la tia del fill. Però també es podria interpretar com a que si tinguera un fill seria la tia de la dona. I com per a ser tia d'algú no fa falta que aquest algú tina un fill, assumim que si la dona no tinguera un fill, seria igualment la seua tia. Per tant, si Llúcia no té germanes, la dona pot ser la filla d'algun germà de Llúcia, amb totes les combinacions possibles que això comporta.

Bufa, quin rollo! Espere haver-me explicat! Un beset, i encantada que tornes fer-nos exprimir les neurones :)

Vista Parcial ha dit...

Gràcies Marta. Ja saps que jo també.
Respecte de 1. Francament, no ho havia pensat. Veig que penseu més que jo i això sempre és un repte estimulant. Tal vegada hauria d'haver dit "Casada ni he estat ni estic". Aquest era el cas que jo volia considerar. Resta pendent, doncs.
Pel que fa a 2. Simplement, perfecte! Aquesta era la "solució malintencionada" a la qual em referia.
Gràcies a tu per exprimir-te les neurones amb aquestes cose meues.