divendres, 23 de maig del 2008

Respecte d'una asseveració de Josep Pla


En El quadern gris, diu Josep Pla:

“De vegades penso que si els obrers, els comerciants, els industrials, els pagesos, els banquers fossin en el treball, en la indústria, en la banca, en la terra, com els professors de la Universitat, tot quedaria detingut i parat. El món s’aturaria en sec.”

Crec que és més que clar que Pla insinua (diu) que els professors d’universitat no fem res. Això és fals en termes absoluts. És fals (senzillament fals) de la gran majoria de professors. Hi ha tanmateix una petita minoria respecte de la qual hom pensa: tant de bo fóra veritat!

4 comentaris:

Irrelevante ha dit...

Al hilo, agradecerte tu presencia en la manifestación del pasado miércoles, en mi nombre y en el de la Asamblea de Estudiantes de Filosofía. Los alumnos necesitamos sentir que el profesorado nos apoya. Un abrazo.


Carlos

Adolfo ha dit...

Si tinguerem que fer cas de tot el que diuen els escriptors o els periodistes...

Jo també agraeixc la teua presencia a la manifestació.

Salutacions!

Emili Morant ha dit...

No fa massa jo mateix mantenia una conversa amb els meus nous companys de feina (els profes de secundària) sobre l'impacte desproporcionat que algunes actituds individuals, minoritàries, tenen sobre la imatge pública de tot un sector, un grup humà. Estic segur que en sobren, uns quants, de professors universitaris i d'institut - com en qualsevol altra feina. El que ocorre és que al tractar-se d'una feina pública, visible, els seus defectes (innegables) encara s'amplifiquen més que els d'altres. I que a penes hi ha mecanismes per a corregir-los o sancionar-los com en altres àmbits...

Anònim ha dit...

Ja, pero vosté, senyor Grimaltos, es professor universitari, no? No ho dic per a invalidar el que vosté diu, sino perque el seu comentari sobre Pla es el comentari d'un de dins, que se sent aludit. Caldria vore que pensen del tema els estudiants, per exemple. Per cert, vosté forma part del grup dels que complixen, pot estar tranquil i no te per que defendre el gremi...